Servicii Funerare si alegerea unui sicriu

Alegerea unui sicriu reprezinta o etapa importanta in organizarea unei inmormantari. Acesta este adesea punctul central al serviciilor funerare si pot seta tipul de ceremonie care se doreste. De exemplu, sicriele din lemn se potrivesc inmormantarilor traditionale, sicriele metalice sunt o alegere mai moderna. Sicriele au tendinta de a varia destul de mult in ceea ce priveste pretul, deci merita sa luati in considerare toate optiunile pe care le aveti.

Daca doriti sa organizati o inmormantare in Bucuresti si aveti nevoie de servicii funerare, inclusiv un sicriu la pret accesibil puteti sa contactati Casa Funerare Blaj.

Servicii funerare: Cum sa alegeti un sicriu?

– Puteti cauta online pentru a vedea o gama varianta de sicrie disponibile pentru comanda. Exista magazine online care vand numai sicrie, dar adesea dezavantajul acestora tine de livrare. In schimb, daca alegeti un sicriu oferit de Casa Funerara Blaj, acesta se poate livra foarte rapid. In plus, pentru servicii funerare, inclusiv achizitionare sicriu, va veti adresa unei singure firme si totul va fi mai eficient.
– Stabiliti ce buget aveti la dispozitie, precum si marimea sicriului dorit.
– Discutati cu firma de servicii funerare pentru a verifica tipurile de sicrie existente pe stoc.
– Cumparati sicriul de la firma de servicii funerare si acesta va ajunge la adresa mentionata in cel mai scurt timp.

Atunci cand faceti comanda pentru sicriu va trebui sa cunoasteti cu aproximatie inaltimea si greutatea persoanei ce urmeaza a fi inmormantata. Faceti acest lucru pentru a va asigura ca dimensiunea sicriului se potriveste. In general sicriele se incadreaza in anumite dimensiuni, iar daca dimensiunile pe care le doriti dumneavoastra sunt un pic atipice, s-ar putea sa fie nevoie sa comandati un sicriu personalizat. Acest lucru se intampla mai rar dar daca este necesar un furnizor de servicii funerare locale va putea sa construiasca un sicriu si sa-l adapteze la dimensiunea exacta a persoanei care urmeaza sa fie inmormantata.

Cand bugetul nu reprezinata o problema, inainte da a va decide, luati in considerare ceea ce va reflecta cel mai bine persoana a carei inmormantare se va desfasura.

Servicii funerare: Din ce sunt fabricate sicriele?

– Lemn solid. Aceasta reprezinta o alegere traditionala. Uneori sicriele din lemn solid sunt prevazute cu manere metalice, ornamente, cruci si captuseala alba pe interior. Preturile variaza in functie de tipul lemnului si de complexitatea sculptarii.

– Metal. Sicriul din metal este in general o alegere foarte scumpa si este garantat ca va rezista testul timpului mai mult decat sicriul din lemn. Metalul folosit contine adesea otel inoxidabil, bronz, cupru si otel standard. Sicriele metalice sunt criticate de unii specialisti pentru ca nu permit corpului sa se descompuna in mod natural. In Romania sicriele din metal nu sunt atat de populare, cele mai multe persoane optand pentru sicrie din lemn. Dar in Occident sicriele din metal reprezinta uneori prima optiune pentru persoanele instarite.

– Furnir si PAL. Aceste sicrie au de obicei manere metalice si arata ca sicriele din lemn traditional. Reprezinta o alternativa ieftina la sicriul din lemn masiv.

In afara de aceste optiuni se discuta tot mai mult in strainatate despre sicriele din carton. Acest material este biodegradabil si foarte ieftin. In plus sicriele din carton pot fi tiparite cu mesaje sau imagini personalizate (camp cu flori etc). Romania care este o tara traditionala in cea mai mare parte nu a aderat inca la aceasta tendinta si probabil vor mai trece cativa ani pana cand vor fi disponibile si la noi aceste sicrie din lemn.

Casa Funerara Blaj a ofera servicii funerare profesionale si o gama foarte variata de sicrie. Unele din cele mai solicitate modele sunt sicrie echipate complet cu doua orare (orarul mic si orarul mare), lenjerie de interior, capitonaj pentru capac, perna pentru persoana decedata, panza pentru fata acesteia, cruce mare. Crucea se poate inscriptiona.


Lasă un răspuns