Cele mai frumoase biserici din Suedia

Biserica Adolf Frederick Suedia

Biserica Adolf Frederick este o biserică dedicată regelui Suediei, fondatorul țării. De asemenea, Frederic era unchiul Tsarina Ecaterina al II-lea. Biserica a fost construită pe locul capelei de lemn a Sf. Olof în 1774.Această biserică este un prim exemplu de arhitectură barocă. Monumentul este perfect conservat, atât în ​​interior, cât și la exterior. Biserica are un cimitir în care au fost înmormântați celebrități precum Olof Palme, Johan Tobias Sergel și Karl Yalmar Branting. Până în 1666, corpul lui Descartes s-a odihnit în această biserică, mai târziu fiindt transferat la Paris.În interiorul bisericii există un monument care descrie Adevărul sub forma unei bile, eliberat de vălul de minciună. Inițiatorul creării sculpturii a fost fiul lui Adolf Frederick – regele suediei Gustav al III-lea.

Biserica Riddalholmen Stockholm

Biserica Riddarholmen este singura biserică medievală supraviețuitoare din Stockholm. Aceasta este situată pe insula Riddarholmen, în apropiere de Palatul Regal. Clădirea a fost construită în secolul al XIII-lea, restaurată în al XVI-lea și este considerată una dintre cele mai vechi clădiri din oraș.Biserica este mormântul conducătorilor suedezi. Astăzi, în ea au loc numai slujbe funerare și memoriale.  Clădirea are un finisaj antic luxos, un turn șio turlă de fier, instalată pe locul celui dintâi, care a fost distrus de o lovitură de trăsnet în secolul al XIX-lea.

Biserica germană Tyska Churkan

Numele de “Biserica Germană” a fost primit datorită faptului că în Evul Mediu acest cartier era locuit în principal de germani. Biserica a fost sfințită în onoarea Sfântului Gertrude Nivelskoy, care este patronul călătorilor și preotul mănăstirii benedictine Nivelles din Belgia modernă.Actuala biserică cu două turle a fost construită între 1638 și 1642. Anterior, fiind o clădire a breslei,  creată de comercianți germani. La sfârșitul secolului al XVI-lea a fost decis să se construiască un templu pe acest site, care ulterior a devenit prima parohie germană din afara Germaniei. Astăzi, biserica are aproximativ 2.000 de membri.

Biserica Sfântul Iacob

Biserica Sf. Iacob (Sankt Jacobs kyrka) este situată în centrul orașului Stockholm și este dedicată apostolului Sf. Iacob cel Mare, patronul călătorilor. Inițial, acest loc era o mică capelă după cum datează prima mențiune, care se referă la anul 1311. Prima biserică de pe site-ul capelei a fost construită în 1440. Apoi, împreună cu restul bisericilor din afara zidurilor orașului, a fost distrusă prin ordinul regelui Gustav Vasa în 1527. În 1580, regele Johan III a ordonat reconstruirea bisericii în același loc. Construcția arhitectului Heinrich van Hoeven a început în 1588, iar arhitectul Wilhelm Boy a terminat-o (dar nu complet) după moartea lui Johan III. Deci, în 1642, pe 26 noiembrie, biserica a fost sfințită și deschisă publicului de către regina Christina. Turnul și clopotnița  Bisericii Sf. Iacob, a fost construită de Goran Joshua Adelkranz, abia în 1739. În timpul secolului al XIX-lea, biserica a fost renovată în mod repetat. Ultima restaurare a bisericii a fost finalizată în 1969.

Biserica Sfânta Clara Stockholm

Biserica Sf. Clara este situată chiar în centrul orașului Stockholm, în regiunea Lower Norman. Biserica de pe acest site a fost fondată în 1280.Desigur, ca majoritatea clădirilor cu o vârstă atât de solidă, biserica a fost demolată și reconstruită în mod repetat. Clădirea inițială a bisericii a fost demolată în 1527, iar una nouă a fost construită în 1572, în timpul domniei lui Ioan III. Există un cimitir lângă biserică unde sunt îngropați celebri poeți suedezi, printre care și mormântul lui Karl Michael Bellman. La intrarea în cimitir există un monument în onoarea poetului Niels Ferlin, reprezentantul “Bohemia Clara”.Acum, biserica Sf. Clara este cea mai bine conservată clădire veche din această parte a orașului, care este înconjurată de clădiri noi.

Biserica Sfântul Ioan

Biserica Sf. Ioan are un turn rotund de 60 metri, lucrarea arhitectului Axel Anderberg impresionând fiecare vizitator al orașului. Localnicii iubesc și apreciază această biserică uimitor de frumoasă.Biserica a fost construită în stil Art Nouveau, care o deosebește deja de multe alte temple, pentru că un astfel de fenomen nu este adesea văzut. Biserica roșie din cărămidă este numită și “biserica de trandafiri”, deoarece are mulți trandafiri din lemn și piatră sculptați în interior. Biserica a fost construită pe locul unei capele de lemn. Se presupune că biserica a fost construită în stilul clasicismului  în 1783.  Atunci a început construcția ei, proiectată fiind de Jena Erik Rein. Cu toate acestea, biserica nu a fost finalizată din cauza influenței curenților nou-veniți din străinătate. Karl Möller a construit biserica neo-gotică în 1883, cu ferestrele catedralei din scene Biblice, Isus pe cruce, Maria și Apostolul Ioan. De atunci, a fost cunoscută de toată lumea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *